Annonce. Denne opskrift på vegetariske krebinetter indeholder reklame for Valsemøllen.
Traditionel dansk mad i vegetarisk udgave – forventningsafstemmelse
Vores gode danske favoritter har det med at være ret kød-tunge, men mange af dem kan sagens laves i en vegetarisk udgave med stor succes.
Se bare de her krebinetter!
De ligner en krebinet i form og farve – men ærligt, så skal du ikke forvente smagen af en krebinet, for så bliver du skuffet.
Men de smager pivgodt! Bare ikke af krebinet.
Generelt vil man kun opleve skuffelse, hvis man forventer, at en vegetarisk “kopi” af en traditionel ret smager af det samme.
Det gør det ikke.
Derfor er det forholdsvist sjældent, at jeg forsøger at gøre danske klassikere vegetariske – fordi forventningerne til smagen er at det skal smage som det plejer.
Hvilket er synd, for vegetarisk mad kan virkelig være en smagfuld oplevelse. Og det oplever man måske ikke i samme grad, hvis man går og drømmer om en vegetariske krebinet som, jaa, smager af krebinet.
Det var vist dagens disclaimer.
Spis vegetarisk fordi du gerne vil have nye smagsoplevelser! (og gerne vil passe på vores Jord)
Opskrift på vegetariske krebinetter i samarbejde med Valsemøllen
De vegetariske krebinetter tager udgangspunkt i kødfri fars fra Valsemøllen.
Farsen er erstattet med deres kødfri fars, der er baseret på kikærter og kartofler. Men foruden den kødfri fars indeholder krebinetterne også couscous, der giver en rigtig god tekstur. Smagen kommer fra en stor håndfuld krydderurter, rødløg og hvidløg.
I denne omgang bød haven på persille, løgkarse og skvalderkål, men du kan bruge de krydderurter, der netop smager dig bedst.
Relateret: Vegetarisk Curry Nugget Burger
Som tilbehør til kikærte-krebinetterne grillede jeg nogle sommergrøntsager – dem får du opskriften på helt nederst på siden under opskriften på de krebinetterne.
Vegetariske krebinetter
Ingredienser
- 1 pose Valsemøllen Green Life kødfri fars, klassisk krydret
- 100 g fuldkornscouscous
- 1 stor håndfuld krydderurter (eksempelvis persille, skvalderkål, løgkarse)
- 1 lille rødløg
- 2 fed hvidløg
- 3 æg
- 2 dl vand
- olie og smør til stegning
SÅDAN GØR DU
- Tilbered couscous efter anvisningen på pakken.
- Hak krydderurter, rødløg og hvidløg.
- Rør couscous, kødfri fars, det hakkede grønt, løg og hvidløg sammen med æg og vand til en fast fars.
- Form 10 krebenitter og steg dem i en blanding af olie og smør til de er gyldne på begge sider.
Opskrift på grillede sommergrøntsager
Server de sommerlige vegetarkrebinetter med sæsonens grøntsager.
Her er det nye gulerødder, asparges og forårsløg, der har været en tur på grillpanden og som er vendt med lidt smeltet smør lige før servering.
Grillede sommergrøntsager
Ingredienser
- 10 små nye gulerødder
- 1 bundt asparges
- 1 bundt forårsløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- havsalt
SÅDAN GØR DU
- Rens alle grøntsagerne. Knæk asparges, del gulerødder og forårsløg på langs.
- Varm en grillpande (eller den rigtige grill) godt op.
- Vend grøntsagerne i olivenolie og steg dem til de har fået fine grillstriber, og er let møre men stadig med masser af bid i.
- Smelt smørret i en lille gryde eller stegepande og vend grøntsagerne heri lige før servering.
Stine Byager
Vildt spændende, de må hjem og afprøves