Der er maks sommer på drengen her! Tomattærte med tomater (surprise!), ricotta og middelhavskrydderurter: hvidløg, timian, salvie og oregano.
Se også min guide til perfekt tærtebund, så du kan lykkes med sprøde tærtebunde hver gang!
Ricottatærte med tomater
Ricotta er som skabt til at blive brugt i tærter!
Det giver den helt rigtig runde smag og giver en bedre (synes jeg) tekstur end hytteost – selvom jeg nu også vil anbefale en spinattærte med hytteost og nødder.
Men lige for tiden, så er det ricottaen der vinder! For ikke så længe siden brugte jeg også ricotta i en ærtetærte med dild – en rigtig skøn tærte om foråret eller den tidlige sommer.
I denne omgang har ricottaen fået selskab af en række lækre middelhavssmage; hvidløg, soltørrede tomater, salvie, oregano og timian.
De soltørrede tomater er hakket i småstykker og vendt i ricottamassen, hvor de liiige giver den ekstra smag af solmodne tomater. De kan sagtens udelades, men jeg vil dog slå et slag for ikke at gøre det.
Sammen med løg, hvidløg og krydderurterne har de soltørrede tomater været en kort tur på en pande med olivenolie – bare lige for at vække dem lidt til live, gøre løgene søde og tage den værste kant fra hvidløgene.
Når først ricottafyldet er hældt i tærtebunden, så er der kun tilbage at proppe nogle halverede cherrytomater ned i. Gerne i flere farver – det ser så smukt ud!
Opskrift på tomattærte med ricotta her:
Find opskriften på tærtebunden her. Bag eksempelvis en fuldkornsvariant med spelt.
Serverer du tærten med salat til, bør den række til 4 personer som hovedmåltid.
Tomattærte
Ingredienser
- 1 portion tærtedej
- 250 g ricotta
- 2-3 æg
- 200 g cherrytomater
- 6 tørrede tomater
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- krydderurter (salvie, oregano, timian)
- 2 sosk olivenolie
- ½ tsk havsalt
SÅDAN GØR DU
- Forbered tærtebunden som beskrevet i opskriften der er linket til herover*
- Tænd ovenen på 180 grader almindelig ovn.
- Hak løg, hvidløg, soltørrede tomater og kryderurter fint.
- Kom olivenolien på en varm pande og steg ovenstående indtil løgene er blanke.
- Pisk æg og ricotta sammen med en gaffel, of vend nu løg og urter i.
- Hæld massen i tærteformen og fordel halve cherrytomer heri.
- Drys med havsalt og bag tomattærten i 30-35 minutter. Den er færdig når ricottamassen har sat sig.
Skriv et svar