Her får du opskriften på den skønneste tærte med ærter, ricotta og dild – en utrolig lækker forårstærte / sommertærte, som med garanti vil blive din nye favorit!
(det er i hvert fald gået hen og blevet min favorit)
Bare lige for at slå det fast: tærte er ALTID en god ide!
Tærte er en god ide til aftensmad, til frokostbordet, i madpakken, med på picnic, til brunch, og i fryseren. Med tærte i fryseren er aftensmaden klar både hurtigt og nemt på de travle dage – og endda uden at skulle gå på kompromis med den gode smag.
Så svaret på næste alle siturationer er – TÆRTE.
Grøn og cremet ærtetærte
Jeg hader at skulle prale, men jeg har altså virkelig lavet en genistreg her! Tærte med ærter og ricotta er intet mindre end fantastisk! Og ikke mindst smuk.
En grov tærtebund med rug, som er fyldt med ærter, forårsløg og dild, der er svøbt i en cremet og fyldig masse af æg og ricotta.
Prøv den! Den bliver med garanti din nye favorit forårstærte, hvis du som jeg sætter pris på den fine smag af ærter og dild (som er en virkelig skøn kombi). Den smager af dansk sommer og picnickurv.
Grov tærtebund med rug
Se min guide til den perfekte, sprøde tærtebund hvis du vil nørde lidt teknik – så er der garanti for sprød tærtebund, hver gang!
Ærtetærten er bagt i en grov tærtebund med rugmel. Den har god smag og er nem at arbejde med. Rugmel kan snildt erstattes med andre typer fuldkornsmel – kig i skabene og brug gerne hvad du allerede har derhjemme.
Scroll længere ned og find opskrift på ærte-ricotta-fyldet.
Tærtebund med rug
Ingredienser
- 125 g koldt smør
- 150 g hvedemel
- 75 g rugmel
- 4-5 spsk koldt vand
- 1 æg til pensling
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Skær smørret i tern.
- Kom mel og smør i en food processor og pulse indtil smørret er findelt i melet.
- Saml dejen med lidt vand.
- Rul tærtedejen ud og læg den over i en tærteform. Skær overskydende kanter af og prik bunden med en gaffel.
- Læg bagepapir ovenpå tærtebunden, og fordel tørrede bønner ovenpå.
- Bages i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med de tørrede bønner fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter.
- Pensl bunden med et sammenpisket æg så snart den kommer ud af ovnen – det sikrer at bunden forbliver sprød når du bager tærten med fyld.
Opskrift på tærte med æter og ricotta her:
Så her der den så! Opskriften! Prøv den, og vend meget gerne tilbage med dommen. Jeg vil så gerne høre jeres mening!
Ærtetærte med ricotta og dild
Ingredienser
Fyld til ærtetærte med ricotta
- 1 portion tærtedej (se opskrift ovenfor)
- 3 æg
- 250 g ricotta
- 250 g frosne ærter
- 3-4 forårsløg
- 1 potte dild
- salt og peber
Pynt
- dildtoppe
- brøndkarse (kan udelades)
- snittet forårsløg
SÅDAN GØR DU
- Læg ærterne i koldt vand til de er tøet, og dræn dem gennem en sigte. Lad dem dryppe godt af.
- Snit forårsløg. Skær dild fra potten så langt nede på stilken som muligt. Hak dild-stilkene men gem toppene til at pynte den færdige tærte med.
- Pisk ricotta og æg sammen. Vend ærterne, forårsløg og dildstilke heri.
- Fordel fyldet i en forbagt tærtebund.
- Bag ærtetærten ved 180 grader C i 30-40 minutter eller til fyldet har sat sig.
- Pynt tærten med dildtoppe, brøndkarse og snittet forårsløg.
Skriv et svar