Store, bløde og saftige gulerodsboller.
Opskriften på de ultimativt bedste af slagsen får du lige her – og så er de endda til den sunde side!
De er helt perfekte til småfolkstænder eller til mænd, der brokker sig over hele tiden at få serveret groft brød og bare gerne vil have sine hvedeboller.
(Vi behøves jo ikke fortælle ham at disse luftige, svampede gulerodsboller faktisk også er grove – men det lover jeg, at han ikke opdager).
Hvid hvede fuldkornsmel?
Halvdelen af melet brugt i opskriften er hvid hvede fuldkornsmel, som består af hele, fintformalede hvedekerner med lyse skaldele. Kornet er malet så fint, at det ligner helt almindelig hvedemel, men indeholder både skaldele og kim – ja tak til både fibre og mineraler!
Selv bagekvaliteten er noget nær på højde med almindelig hvedemel, fordi at kornet er malet så fint. Eneste synlige forskel er, at farven er en anelse mere gullig – men det giver bare brødet end dejlig gylden farve.
Det er det perfekte mel til at snige lidt fuldkorn ind i brødet, uden at nogen lægger synderligt mærke til det.
Det var lige sådan nogle bamsebløde boller jeg trængte til!
Bløde og saftige gulerodsboller med kærnemælk og honning
Dejen er en ret klistret sag – men det skal den være! Det er dét der gør, at du får så sygt lækre boller, som hverken er tørre eller kompakte, men derimod virkelig luftige og svampede.
Desuden gør det ingenting med klistret dej, for du kommer sket ikke til at skulle have fat i den med hænderne – æltningen klares med elpisker eller med røremaskine – hvis du er så heldig.
Efter hævningen, det siger jeg jer, det var den lækreste gærdej jeg længe har håndteret! Så blød, glat og smidig. Det gør en madnørd helt stolt og varm om hjertet!
Prøv dem en søndag morgen med god tid i selskab med lidt smør, ost og et iskoldt glas kærnemælk til. Eller server dem til en brunch sammen med mennesker, der betyder noget i dit liv ♡.
Find inspiration til flere brød og boller her.
Gulerodsboller med kærnemælk og honning
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl kærnemælk
- 1 spsk honning
- 1 æg
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 dl solsikkekerner
- 300 g hvid hvede fuldkornsmel (AMO eller Finax)
- 300 g hvedemel
- 1 tsk salt
- sammenpisket æg til pensling
SÅDAN GØR DU
- Opløs gæren i vandet og rør kærnemælk, honning og æg ud heri.
- Giv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Kom gulerødder og solsikkekerner i.
- Rør først hvid fuldkornshvedemel i og hernæst salt.
- Rør nu hvedemel i - dejen skal være ret våd.
- Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i mindst 5 minutter. Har du en røremaskine - godt for dig!
- Dæk skålen til og stil den lunt i 60 minutter.
- Sæt en bageplade i ovnen og sæt den til at varme op til 225 grader.
- Brug en sauceske og en almindelig ske til at sætte store flotte klatter dej på bagepapir.
- Pensl med æg og bag gulerodsbollerne i 15-20 minutter til de er flot gyldne.
Skriv et svar