Sprøde små mandelkager med marcipan og tranebær er den perfekte lille kage til kaffen. En lille hyggelig tørkage.
De første tanker om denne opskrift startede som ‘kæmpe cookie’. Cookie-dough med mandler bagt i en stor form, som man kunne skære stykker af.
Tanken var cookie bars
Men der er flere ting der gør, at jeg ikke får den helt rigtige cookie-vibe. For det første, så mangler jeg chokoladen. For det andet er det også en lidt tør sag – og ikke den bløde, seje konsistens som cookie bør have.
Det viser bare at en tanke kan gå hen og blive noget helt andet i praksis – ikke at dette nødvendigvis er en negativ ting! Nogle gange kan man blive positivt overrasket selvom resultatet ikke helt blev som forventet.
Det var tilfældet her.
I stedet for cookie bars fik jeg de skønneste små tørkager med fin mandelsmag. Sprøde små mandelkager – helt perfekt til en kop kaffe.
Søger du til gengæld efter en god cookie opskrift – så tag lige et kig på min opskrift på chokoladecookies med speltmel.
Opskrift på sprøde mandelkager med marcipan
Mandelsnitterne er skåret af én stor mandelkage. Jeg har skåret dem ud som aflange bars, men de kan også skæres i kvadrater. Bar-formen gør den dog ideel til at dyppe i kaffen eller blot have liggende på underkoppens kant.
Prøv dem også med en god vaniljeis til. Det bliver de absolut ikke spor ringere af!
Mandelkager med marcipan og tranebær
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 100 g marcipan
- 1 æg
- 200 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g smuttede mandler
- 70 g tørrede tranebær
- 275 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- knsp fint salt
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Rør blødt smør med æg, revet marcipan, sukker og vaniljesukker.
- Del de smuttede mandler i halve. Rør 2/3 af mandler og tranebær i smørblandingen.
- Bland mel, bagepulver og natron. Rør det i smørblandingen.
- Fordel dejen jævnt i en smurt bageramme (ca. 28×18) cm og drys med resten af mandlerne og tranebær. Tryk dem let ned i dejen. Alternativt kan du beklæde et ildfast fad med bagepapir.
- Bages i 30 minutter til skorpen er gylden.
- Lad mandelkagen køle helt inden den skæres ud til bars af 3 cm bredde. Kan opbevares i en kagedåse i op til 4 dage – den bliver dog mere tør med tiden.
Skriv et svar