Annonce. Denne opskrift på spicy græskarburger indeholde reklame for Valsemøllen Green Life.
Jeg elsker græskar!
Deres skønne farve gør, at de hele efteråret og vinteren får sneget sig ned i min indkøbtkurv. For farverig mad er der brug for når efteråret sætter ind.
Opskrifter med græskar på bloggen tæller både en varmende græskarsuppe og en skøn græskarkage med flødeostcreme og masser af krydderier.
Og nu tæller vi 3 græskaropskrifter med den her!
En vegetar burger med græskarbøf, chilimayo, grillet peberfrugt og feta.
Vegetar burger med græskar og kødfri fars fra Valsemøllen Green Life
Græskarbøffen består primært af græskar (jep, den havde du nok gættet), som har været en tur i ovnen først. Den bagte græskar er vendt sammen med kødfri fars fra Valsemøllen Green Life, som gør bøffen formbar – ellers står du bare med en græskarmos… og det bliver der ikke meget græskarbøf ud af.
Den kødfri fars indeholder kikærter, så du får også lidt lækkert planteprotein oveni hatten. Den kommer i tre varianter – i denne omgang har jeg brugt den mere neutrale udgave som er mildt krydret.
De to andre varianter er med henholdsvis karry og tomat – hvilket også giver anledning til nogle lækre opskrifter. Se bare min curry hugget burger og vegetariske parmesanboller.
Foruden kødfri fars har jeg også tilføjet hakkede valnødder og chiliflager til græskarbøfferne – vi går efter en lidt spicy burger her.
Opskrift på græskarburger:
Se også min opskrift på fuldkornsburgerboller ala brioche.
Græskarburger
Ingredienser
Græskarbøffer
- 2/3 pose kødfri fars fra Valsemøllen, mildt krydret (100g)
- 50 g valnødder
- ½ tsk chiliflager
- ½ hokkaidogræskar (500g)
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk havsalt
- 2 spsk olivenolie til stegning
Desuden
- 6 burgerboller i slider-størrelse
- Chilimayo
- Salat
- Grillet peberfrugt
- Feta
SÅDAN GØR DU
- Skræl græskar, skær det i grove tern, vend med olivenolie og salt. Grilles på ovnens grillfunktion (250 grader C) i 12 minutter eller til græskarternene er møre.
- Mos græskarternene groft med en gaffel.
- Hak valnødderne og rør dem i græskarmosen sammen med chiliflager og kødfri fars. Bland godt.
- Form 6 græskarbøffer og steg dem gyldne i olivenolie – ca. 3-4 minutter på hver side.
- Saml græskarburgers af hjemmebagte burgerboller i slider-størrelse med eksempelvis chilimayonnaise, salat, grillet peberfrugt og feta.
Skriv et svar