For snart længe siden – tilbage til før det danske forår spillede os et puds med bunkevis af sne i marts – der var jeg ude og sanke ramsløg. Nu ser det ud til at foråret endelig har fået fat i Danmark, så jeg kan kun på varmeste vis anbefale at snøre skoene til en tur i skoven for at samle vild mad. Ramsløgene bør stå store og fine netop nu. Desuden er det en fantastisk mulighed for frisk luft og samvær med børnene samtidig med at de bliver lidt klogere på hvor mad også kan komme fra.
Læs min guide til at sanke ramsløg – og bliv klar til selv at komme i skoven og plukke!
Og noget af det mest oplagte at bruge ramsløgs til er selvfølgelig ramsløgspesto – den smukkeste grønne pesto med masser af smag af løg og hvidløg.
Ramsløgspesto kan bruges som smagsgiver i sandwiches, burgers eller bruges i lækre salater.
Få mere inspiration til vild mad her
Ramsløgspesto
Ingredienser
- 2 håndfulde ramsløg (ca. 65 gram)
- 1,5 dl koldpresset rapsolie
- 0,5 dl ristede solsikkekerner
- 0,5 dl vesterhavsost (kan udelades)
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk salt
SÅDAN GØR DU
- Skyl ramsløg i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- Rist solsikkekerner på en varm, tør pande indtil de har taget farve.
- Blend ramsløg og solsikkekerner sammen mens du tilfører rapsolie gradvist.
- Vend fintrevet vesterhavsost i ramsløgspestoen og smag til med eddike og salt.
Noter
GemGem
Skriv et svar