Rabarbersuppe er noget jeg har fået i mit barndomshjem, og noget jeg til tider får, når jeg besøger hjemmefronten – så sent som i fredags. Vi har altid spist rabarbersuppe varm og med knuste tvebakker ovenpå.
Det plejer at være en weekend-ting, at spise sådan en skålfuld i stedet for rigtig frokost.
Jep, til frokost.
Men rabarbersuppe er jo i virkeligheden en dessert – og denne gang, skulle den nydes kold med en skefuld vaniljeis og råmarinerede jordbærrabarber ♡.
Vanvittig farve – og det er altså ikke et trick ved billedredigeringen – rabarbersuppen havde virkelig en neonpink farve. Men farven er alt afhængig af hvilken sort rabarber du bruger.
Find flere opskrifter med rabarber her!
Rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber
Ingredienser
Rabarbersuppe
- 600 g rabarber
- 1,2 L vand
- 120-150 g sukker (smag dig frem)
Råmarinerede jordbærrabarber
- 50 g jordbærrabarber
- 1 spsk sukker
Desuden
- En god vaniljeis
SÅDAN GØR DU
Rabarbersuppe
- Rens rabarber og skær dem i 2 cm tykke skiver.
- Kog rabarberne i vandet i 15 minutter, til de er helt kogt ud.
- Hæld suppen igennem en sigte og kasser grøden (eller smag til med sukker og brug den som marmelade de næste par dage)
- Smag til med sukker.
- Vil du have en lidt tykkere konsistens, kan du koge rabarbersuppen op og jævne den med lidt kartoffelmel udrørt i koldt vand.
Råmarinerede jordbærrabarber
- Skær de fine stængler ud i tynde skiver og vend det sammen med sukker.
- Dæk til med film henover skålen og stil dem på køl. Når sukkeret er opløst er de klar.
Noter
Skriv et svar