Rabarbergrød en en skøn og nem sommerdessert, som smager fantastisk med letpisket fløde og sprød havreknas til. Prøv den også sammen med en klat vaniljeis, eller brug den i en rabarbertrifli.
For tiden, når jeg besøger mine forældre, så har jeg altid en god portion rabarber med hjem. Helt sprøde, saftige og med masser af god forårssmag.
Som regel ender de med at blive brugt i det søde køkken, men jeg har helt sikkert intention om, at bruge den fantastiske grøntsag (jep, det er en grøntsag) i det salte køkken i langt højere grad end hvad jeg gør nu.
Indtil videre er det kun blevet til en kartoffelsalat med bagte rabarber – men den er også virkelig et godt eksempel på, hvordan rabarber både kan bidrage med sødme og syre i en ret.
Nem dessert med rabarber
Meeen, rabarber og søde desserter går altså bare hånd-i-hånd. Opskrifter på rabarberdesserter kan man aldrig få nok af.
Så vi napper lige én mere til samlingen.
En syrligsød, og virkelig nem, rabarbergrød.
Men tjek også lige de her desserter med rabarber ud: rabarbersuppe med vaniljeis, rabarbertærte med flødeostcreme og rabarberkage.
Rabarbergrød er herlig alene, sammen med lidt fløde med vaniljeis.
Men sukkerristede havregryn er det perfekte punktum og giver desserten lidt crunch. Det er super nemt at lave og er et undværligt tilbehør til blandt andet min koldskål.
Opskrift på rabarbergrød med fløde og ristede havregryn
TIP! Brug røde rabarberstilke, ellers kan rabarbergrød godt gå hen og blive en lidt kedeligt grå oplevelse (selvom smagen jo altså ikke fejler noget).
Har du ikke røde rabarber til rådighed, så smid en håndfuld hindbær ved – det er næsten ikke snyd.
Rabarbergrød
Ingredienser
Rabarbergrød
- 750 g rabarber
- 150 g sukker
- 2 tsk vanljesukker
- ½ citron, saft heraf
- 1 spsk sukker til drys
Ristede havregryn
- 1 dl sukker
- 2-2½ dl havregryn
Derudover
- ¼ L fløde
SÅDAN GØR DU
- Rens rabarberstilkene og skær dem i 1 cm stykker.
- Kom rabarberne i en gryde, vend med sukker og lad det stå 15 minuttter. Sukkert vil trække væske ud af rabarberne, så ikke du behøver tilsætte ekstra vand.
- Kog grøden op og lad den simre 15 minutter. Når du rører i gryden vil rabarberstykkerne falde fra hinanden. Smag til med vanilje og citronsaft. Tilsæt mere sukker hvis du vil have den sødere.
- Sluk for blusset, hæld rabarbergrøden over i en serveringsskål og drys med 1 spsk sukker – det forhindrer at grøden trækker skind.
- Smelt sukkeret til havreknas på en pande ved lav varme. Når smeltet helt vendes havregryn i og de ristes let gyldne. Flyttes over på et stykke bagepapir til afkøling.
- Prisk fløden let.
- Server nu grøden med letpisket fløde og havreknas. Grøden kan både serveres lun eller kold.
Skriv et svar