Kan I mærke det?!? Foråret er endelig kommet!
Jeg glæder mig derfor til snart at finde nye danske gulerødder med grønne toppe i supermarkedet og til at høste persille fra krukken på altanen. ‘Snart’ er måske så meget sagt, men vi er i hvert fald kommet det nærmere! Indtil da, så nøjes jeg med de sædvanlige gulerødder og persille fra grønthandleren – her forenet i en varm, smagfuld perlebygsalat.
Smørstegte gulerødder vendt i balsamisk æbleeddike og lynsauterede perlebyg vendt med sennepsvinaigrette, finthakket persille og hasselnødder. Det er gudespise!
Perlebygsalaten rækker til to personer, hvis den serveres som det eneste tilbehør. Hvis andet tilbehør serveres også, så regn med at portionen rækker til 3-4 personer.
Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Ingredienser
Perlebygssalt med gulerødder
- 2 dl perlebyg
- 8-10 små gulerødder
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 spsk smør
- 1 spsk æblebalsamico - se link i teksten herover
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sød honning
- 1 tsk honning
- salt
SÅDAN GØR DU
- Sæt en gryde over med letsaltet vand.
- Mål perlebyg af i en sigte og skyl dem igennem med koldt vand. Skyl gulerødderne, fjern jord og eventuelt toppen og del på langs.
- Kog perlebyg i 15 minutter, kom herefter gulerødderne ved og kog yderligere 10 minutter. Hæld vandet fra.
- Rør imellemtiden vinaigretten sammen.
- Smelt halvdelen af smørret på en pande og steg de kogte gulerødder til de tager farve. Smid da en spsk æbleblasamico på og rør hurtig rundt - der er meget naturlig sukker i æblebalsamicoen, så pas på det ikke brænder.
- Tag gulerødderne af panden, kom resten af smørret på og steg nu kortvarigt perlebyggen. Der er sikkert stadig rester af æblebalsamicoen på panden, så rør lidt hurtigt rundt så ikke det brænder på.
- Til slut vendes de stegte perlebyg med sennepsvinaigrette, finthakket persille og anrettes med de stegte gulerødder. Smag til med salt.
- Velbekomme!
Noter
Skriv et svar