Vegetarisk perlebygsalat
Denne perlebygssalat med broccoli og æbler kan fungere som en selvstændig vegetarisk ret, eller kan bruges som tilbehør til den øvrige aftensmad.
Den er særlig aktuel lige nu, hvor du lige akkurat stadig kan finde danske broccoli i handlen, samtidig med at efterårets æbler er i højsæson. Så skynd dig! Selvfølgelig kan importerede broccoli bruges, men selv foretrækker jeg danskproducerede, hvis jeg kan få fingrene i dem.
Vælg gerne syrlige æbler – de giver det bedste modspil til broccolien og valnødderne. Selv bruger jeg helst Ingrid Marie æbler – favoritten! Hele herligheden er vendt med en sennepsvinaigrette og knust feta, og kan med fordel også vendes med lidt finthakkede krydderurter. Persille er et godt bud.
Se desuden andre salatopskrift her.
Opskrift på perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder:
Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder
Ingredienser
- 1,5 dl perlebyg
- 1/2-1 hoved broccoli
- 1 stort æble
- 1/2 rødløg
- 10 valnødder
- feta - bestem selv mængde
Dressing
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk koldpresset rapsolie
- 1 tsk honning
- 1 tsk sød sennep
- 0,5 tsk havsalt
- friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
- Kog perlebyg efter anvisning og lad dem køle.
- Sæt en gryde med vand over til at blanchere broccolien i. Gør også et isbad klar.
- Del broccoli i grove buketter og blancher dem meget kort i det kogende vand - de skal nærmest bare lige ned og vende. Hæld vand fra broccoli og kom broccoli direkte over i isbadet.
- Har du en salatslynge, så er den genial til at få slynget al vand ud af broccolihovederne - ellers ryst dem godt igennem i en sigte.
- Hak nu broccoli, rødløg og valnødder og bland det med den kogte perlebyg.
- Skær æblet i små tern og vend det i.
- Rør dressingen sammen og vend det med perlebygsalaten.
- Til sidst vendes knust feta i.
Skriv et svar