Idag er der ingen forelæsninger på universitetet. Det har derfor været en skøn morgen i roligt tempo, hvor jeg har haft tid til at hygge lidt om mig selv. Også tiltrængt, når snuen har meldt sig! Så jeg gav mig god tid til at lave, style og fotografere en skøn portion perlebyggrød.
Ja, egentlig så startede jeg forberedelserne på min rolige morgen allerede igår aftes, da basis til denne milde perlebyggrød starter med at koge perlebyg ind med mælk. Men til gengæld så er der hurtig morgenmad morgenen efter (hvis det ikke netop var fordi man skulle style og fotografere). Den skal blot lige vendes rundt med en smule surmælksprodukt, revet pære (eller æble) og så er den good to go.
Den mætter vidunderligt og jeg føler mig nu klar til dagens lange liste af gøremål! Der står selvstudie på programmet, så der skal læsses en masse om mikronæringsstoffer.
God dag derude ♡.
Morgenmild perlebyggrød
Ingredienser
Perlebyggrød
- 100 g perlebyg
- 1 dl vand
- 3 dl letmælk
- ksnp salt
- 1 dl tykmælk - eller lignende
- revet pære
Toppingsforslag
- Frosne bær - f.eks. blåbær og stikkelsbær
- Nødder og kerner - f.eks. hasselnødder og græskarkerner
SÅDAN GØR DU
- Skyld perlebyg fri for støv med koldt vand igennem en sigte.
- Kog perlebyg i letsaltet vand indtil vandet er fordampet (5-10 minutter)
- Hæld mælken ved og lad det koge ind til en grød (20 minutter). Rør jævnligt så ikke det brænder på.
- Lad den varme grød køle natten over i køleskabet.
- Vend den kolde perlebyg revet pære og tykmælk, A38 eller lignende. Du kan justere konsistensen efter eget ønske.
- Top med nogle lækre toppings - f.eks. frosne bær, nødder og kerner.
Skriv et svar