Mysliboller.
Små, sprøde og smæk fyldt med fuldkorn.
Ganske enkelt helt uovertrufne til at stille den lille eftermiddagssult. Eller som en del af et brunchbord sammen med smør, en god ost og hjemmelavet rabarberkompot. Mmh, ser sådan frem til at mine rabarber titter frem nede i gården! Så skal der laves kompot!
Men lige nu står påskeferien for døren, men det samme gør eksamensforberedelserne! Så det er vigtigt med en god snackbeholdning! Jeg er klar!
Små mysliboller med havre og tranebær
Små mysliboller med masser af fuldkorn, som er perfekte som en lille eftermiddagssnack.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl kærnemælk
- 2 dl vand
- 1 spsk sirup
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl blandede nødder og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø og hasselnødder)
- 0,5 dl tørrede tranebær (del dem eventuelt en enkelt gang)
- 5-5,5 dl hvid fuldkornshvedemel
- 1 tsk salt
SÅDAN GØR DU
- Opløs gær i kærnemælk og vand.
- Rør sirup, havregryn, kerner, nødder og tranebær i.
- Tilsæt hvid fuldkornhvedemel indtil dejen er tør nok til at ælte den færdig på køkkenbordet. Pas på at dejen ikke bliver for tør.
- Kom dejen tilbage i skålen og sæt den til hævning et godt lunt sted med et vådt viskestykke over - f.eks. ovenpå radiatoren eller en solbeskinnet vindueskarm.
- Lad den hæve i 1 time.
- Sæt en bageplade i ovnen og tænd den på 225 grader.
- Tip dejen ud på et meldrysset bord. Gør dejens overflade godt våd med vand og drys med havregryn.
- Brug en dejskraber til at dele dejen ud i mindre stykker og placer disse på et stykke bagepapir.
- Træk bagepapiret med myslibollerne over på den varme bageplade og bag dem indtil de har fået godt med farve.
- Myslibollerne må gerne blive ret mørke - du kan eventuelt skifte over til varmluftsovn for at give dem den sidste farve.
Skriv et svar