Den bedste opskrift på en klassisk, kold kartoffelsalat med ymer. Et lidt lettere bud på en hverdagsudgave af klassikeren med masser af purløg og radiser.
Er der mon andre end mig som længes efter lange, lyse og lune sommeraftener med bare tæer i græsset, og hvor grillpølsen ligger og syder på grillen?
Nej, jeg tænkte nok jeg ikke var den eneste!
Men skal vi så ikke tyvstarte en smule? Bare en anelse?
Gammeldags kartoffelsalat med ymerdressing
Hvad med at vi tyvstarter sommeren med en helt gammeldags kartoffelsalat – ingen unødige dikkedarer her! Helt klassisk med radiser og purløg.
Dog i en lidt lettere hverdags-venlig udgave med en dressing lavet på ymer og kun en anelse mayo. Smagt til med sennep, sukker og æblecidereddike. Men du kan snildt bruge creme fraiche i stedet for ymer, hvis du foretrækker det.
Men fristes du alligevel til at gå lidt mere utraditionelle veje, så prøv i stedet en kartoffelsalat med bagte rabarber og dild.
Brug helst nye, danske kartofler – rigtig gerne nyopgravede fra haven, hvis du har adgang til det. Alternativt kan aspargeskartofler til nød bruges.
Der er virkelig tale om smagen af sommer i Danmark her !
To andre uundværlige opskrifter på godt sommertilbehør, som du ikke bør gå glip af, er selvfølgelig en hjemmelavet agurksalat og de syltede rødløg!
Apropos sommer, mon ikke vi alle hepper på en r i g t i g dansk sommer i år? Det synes jeg vi trænger til. Vi trænger sådan til lune sommeraftener med kolde øl, grillpølser og kartoffelsalater som denne!
We are rooting for you!
Opskrift på kold kartoffelsalat her:
Klassisk kartoffelsalat
Ingredienser
Klassisk kartoffelsalat
- 1 kg kogte, kolde kartofler
- 3 dl ymer
- 1 dl mayonnaise
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 tsk sennep
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 8-10 radiser
- 1 bundt purløg
- radisespirer
SÅDAN GØR DU
- Skær kartoflerne i grove tern.
- Rør dressingen, bestående af ymer, mayo, eddike, sennep, sukker salt og peber, sammem og smag til.
- Vend kartoflerne rundt i dressingen.
- Skær radiser i tynde skiver og klip purløg fint. Vend halvdelen af hver sammen med kartoflerne.
- Lad kartoffelsalaten trække minimum 30 minutter på køl før servering.
- Pynt med resten af radiserne, purløg og gerne lidt radisespirer.
Skriv et svar