Annonce. Denne opskrift på kartoffel-socca med karry og rodfrugtssalat indeholder reklame for Valsemøllen.
Socca – en slags kikærte-fladbrød
Socca er en slags kikærte-fladbrød eller kikærtepandekage, der kan bruges ligesom almindelige fladbrød – smurt med en form for dip eller dressing og med lækkert fyld ovenpå. Jeg har lavet en fyldig karry-krydret socca med revne kartofler, smurt den med creme fraiche og lagt en sprød rodfrugtssalat ovenpå.
Et lækkert bud på vegetarisk frokost eller aftensmad!
Fyldet ovenpå kan varieres alt efter årstidens udvalg – her har jeg brugt gulerødder, persillerødder og fennikel vendt med olivenolie og æblecidereddike.
Opskrift på kartoffel-socca med karry i samarbejde med Valsemøllen Green Life
Som jeg røbede i min opskrift på chokoladecookies med fuldkornsspelt, så har jeg teamet op med Valsemøllen. Og de har en spændende nyhed til jer! Og alle os, som gerne vil skære lidt ned på kødet.
En kødfri fars fra deres Green Life serie.
Ja faktisk hele 3 styk af slagsen – en mildt krydret udgave, en med indiske krydderier og en med soltørret tomat og timian. I denne opskrift har jeg brugt den indisk-krydrede variant.
Resten af året vil jeg hver måned udvikle en ny opskrift med udgangspunkt i deres kødfri fars. Og jeg starter ud med den her: karry-kartoffel-socca med rodfrugtssalat og creme fraiche dressing.
Kartoffel-socca med rodfrugtssalat
Ingredienser
Kartoffel-socca
- 1 pose kødfri fars med karry og indiske krydderier fra Valsemøllen
- 300 g skrællede kartofler
- 4 dl vand
- 2 æg
- 0,5 dl olie til stegning
Rodfrugtssalat
- 2 dl creme fraiche 9%
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 6 gulerødder
- 6 persillerødder
- 1 fennikel
- 1 stor håndfuld persille
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
SÅDAN GØR DU
- Riv kartoflerne fint og pres så meget væske ud af dem som muligt.
- Vend de revne kartofler med posens indhold.
- Rør vand og æg i.
- Lad socca-dejen trække mens rodfrugtsalaten laves.
- Skær gulerødder, persillerødder og fennikel fint på et mandolin jern, eller riv dem groft på rivejern.
- Vend med olivenolie, æblecidereddike og grofthakket persille.
- Varm en pande op. Kom rigelige mængder olie på og fordel halvdelen af socca-dejen ud på hele panden. Olien skal syde langs kanten.
- Steges i 5 minutter eller til den har taget farve på stegesiden.
- Vend og steg yderligere 5 minutter (brug en tallerken til hjælp med at vende, da kartoffel-socca'en nemt går i stykker). Lav en magen til af resten af dejen.
- Rør creme fraiche med salt og peber og fordel det på de 2 lune kartoffel-socca.
- Placer rødfrugtssalaten oven på, og server. Gerne med brød til.
Skriv et svar