Jordskokker er små knudrede knolde, som i deres rå form smager sødt og lidt af nødder. Den fungerer rigtig godt i salater fordi den bidrager med noget sprødt. Og så er den i sæson lige nu! Det er en fortræffelig vintergrøntsøg, som jeg glæder mig til en dag at kunne dyrke selv. Det er en mægtig plante, som står 2-3 meter høj og som får gule blomster – et frodigt syn forestiller jeg mig! Det skulle eftersigende være en grøntsag, som bare passer sig selv og som du kan høste af henover hele vinteren da den sagtens kan tåle frosten – er jorden godt frossen forestiller jeg mig dog at det kan være lidt af en udfordring, men heldigvis så står knoldende bare i jorden og venter på at jorden tør.
I denne jordskokkesalat brugte jeg desuden danske æbler fra efteråret og kombinerede det med valnødder, tørrede tranebær og en mormordressing lavet med æblecidereddike. Det er en fantastisk salat som tilbehør til aftensmaden, men jeg synes også at den sagtens kan stå alene som en let frokost.
Jordskokkesalat med æble og valnødder
Ingredienser
Jordskokkesalat
- Jordskokker
- Syrlige æbler
- Feldsalat
- Valnødder
- Tørrede tranebær
Mormordressing
- 1/2 dl fløde
- 1 tsk æblecidereddike
- 1/2 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
SÅDAN GØR DU
- Skyld og slyng salaten. Skyl og skrub jordskokkerne fri for jord. Fjern kernehus fra æblerne.
- Skær jordskokker i tynde skiver og æbler i tynde både. Læg dem i et vandbad med lidt eddike et par isterninger - det giver dem et kuldechok, så skiverne bliver helt sprøde. Samtidig vil æblerne ikke brune.
- Bland fløde og æblecidereddike i en skål og pisk med et piskeris indtil fløden er tyknet til den ønskede konsistens. Smag til med sukker og salt.
- Saml nu salaten og drys med valnødder og tørrede tranebær.
Skriv et svar