For tiden står morgenmaden ofte på grød. Jeg har ellers været igennem en længere grød-fri periode (måneder…), hvor morgenmaden ofte har bestået af nemme havregryn med mælk eller et stykke rugbrød med ost og frugt. Men nu er grød-glæden vendt tilbage!
De sidste par dage har jeg lavet denne skønne havregrød med stegte æbler, nødder, og hvis jeg havde en ekstra sød tand, også lidt æblesirup. Ud over at være nem at lave og smage skønt, så mætter den også helt fantastisk! Den har givet mig god energi de sidste to morgener, hvor jeg har haft eksaminer. De er nu heldigvis veloverstået! I stedet ser jeg nu frem til at starte op på nye spændende kurser om projektledelse og gærfysiologi samt gærs anvendelsesmuligheder indenfor fødevareindustrien.
Men først!
Men først og fremmest så nyder jeg, at de nye kurser først starter den 5. februar! Selvom afslapning er tiltrængt, så skal tiden indtil da dog også bruges på andet en sofahygge. Jeg har en lang lang række af ideer til opskrifter, som skal afprøves i køkkenet. Og nu har jeg endelig tiden! Opskrifter som gerne skulle præge bloggen løbet af den kommende tid, så stay tuned!
Mættende havregrød med stegte æbler
Ingredienser
Havregrød:
- 1 dl havregryn
- 1 tsk hørfrø
- 1 dl vand
- 1,5 dl mælk
- knsp. salt
Stegte æbler:
- 1-1,5 æble
- lidt smør til stegning
Topping:
- valnødder
SÅDAN GØR DU
- Del æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær i både.
- Kom lidt smør på en varm pande og steg æblerne til de er møre og har fået farve.
- Imens kommes havregryn, hørfrø vand og mælk i en lille gryde og koges et par minutter. Smag til med salt.
- Anret din havregrød med stegte æbler og valnødder.
Skriv et svar