I Danmark anbefales et dagligt indtag af frugt og grønt på 600 gram. Det er faktisk ret meget, og jeg tror kun at det er få der lever op til det når vi regner på deres gennemsnitlige indtag. Men én måde at komme godt fra start af er med denne grønkålssmoothie med æble og stikkelsbær. Den er fantastisk frisk, syrlig og ikke mindst isnende kold. En rigtig opkvikkende start på morgenen. Den kan drikkes som en fiberrig juice til morgenmaden – f.eks. til ristet rugbrød med dampet spinat og spejlæg eller med et par skiver god ost. Smoothien egner sig nemlig ikke til at stå alene, da du meget hurtig vil føle dig sulten igen. I så fald er det en god ide at komme god håndfuld havregryn og lidt hørfrø i for at øge mætheden.
Det er en rigtig god ide at fryse frisk frugt og grønt ned, hvis ikke man kan nå at få det spist mens de er aller bedst. På den måde får du både reduceret dit madspild, sparer penge og du har altid ingredienser liggende klar til at lave en smoothie. Om efteråret får vi altid masser af æbler leveret fra familien, så mange at vi ikke altid når at spise dem mens de er sprøde og lækre. Så når de begynder at blive melede, så skærer jeg dem i tern, smider dem i en frostpose og fryser dem ned. Så er der nemlig frosne æblestykker klar til morgener som disse, hvor jeg har lyst til at supplere morgenmaden med lidt ekstra frugt og grønt.
I denne omgang havde jeg desuden en halv pose hakket grønkål liggende i fryserens, men har du frisk grønkål liggende, kan det selvfølgelig også bruges. Desuden kan grønkålen snildt erstattes med spinat. For et mere juice-agtigt resultat kan kærnemælken udskiftes med koldt vand.
Og så må jeg lige her til sidst introducere jer for katten. Hun hedder Luna og er altid aktiv og “hjælpsom”, når der tages billeder til bloggen. Men det er nu meget hyggeligt.
Grønkålssmoothie
Ingredienser
- 4 klumper frossen grønkål
- 1 dl frosne æblestykker
- 1 dl stikkelsbær
- 1 tsk honning
- 3-4 dl kærnemælk
SÅDAN GØR DU
- Alle ingredienser blendes sammen indtil smoothien er glat og fin.
Skriv et svar