Grillet spidskål – i al sin enkelthed. Med en klassisk mormordressing, knassende sprød boghvede og sommerens fineste grønne ærter.
Spidskålssæsonen er på sit højeste nu!
Sprøde, saftige og mildtsmagende kålhoveder der sprudler af friskhed. Det er den mest brugte kål herhjemme på grund af dens fine milde smag, der gør at den kan bruges til virkelig meget forskelligt.
For nyligt lavede jeg eksempelvis den skønneste spidskålssalat med grillede nektariner og feta. Virkelig en skøn sommersalat!
Men spidskålen kan også sagtens tåle en tur på grillen. Og det med virkelig smagfuld succes!
Spidskål på grillpande med syrnet fløde
Når kål grilles – hvad enten det er på en rigtig grill eller en pande – får den en delikat let branket smag.
Sådan en skøn ristet nøddesmag.
Sammen med en klassisk mormordressing med fløde, citron, sukker og salt så går grillet spidskål rent hjem hos de fleste – også hos dem hvor kål ikke just er favoritten.
Det er en lynhurtig, men samtidig også en meget imponerende salat at servere, der går godt til det meste – særligt til fisk eller kylling, men som også sagtens kan indtage hovedrollen i et vegetarisk måltid.
Foruden mormordressing fik spidskålen selskab af friske danske ærter og crunchy boghvede ristet gylden på en pande. Den ristede boghvede understreger den milde nøddesmag i spidskålet ved selv at bidrage med en skøn nøddesmag.
Det trick brugte jeg også for ganske nyligt, da jeg lavede en cremet blomkålssalat.
Opskrift på grillet spidskål med mormordressing og ristet boghvede
TIP! Lav ikke samme fejl som mig – del spidskålet i 4 og ikke i 8 dele. Deles kålhovedet i mere en 4 dele holder de kun dårligt sammen og gør dem svære at grille.
Spidskålet kan sagtens bære mere brændthed end hvad jeg har præsteret her – det er helt op til individuel smag.
Grillet spidskål med mormordressing, ristet boghvede og ærter
Ingredienser
- 1 stort spidskål
- 2 spsk hel boghvede
- 150 g bælgede friske ærter
Mormordressing
- 1 dl fløde
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
- Rør fløden tyk med citronsaft og smag til med sukker, salt og peber. Stil dressingen på køl indtil den skal bruges.
- Rist boghveden gylden på en tør pande ved middel varme.
- Del spidskålet på langs og del hver halvdel i 4 dele – skæres så hver del holdes sammen af stammen i bunden.
- Varm en grillpande godt op (eller en rigtig grill) – den skal være brandvarm.
- Læg spidskålet på grillen og lad det stege ca. 5 minutter på hver side eller til det har fået brankede kanter.
- Læg det grillede kål i et fad, drys med bælgede ærter, ristet boghvede og server mormordressing til.
Skriv et svar