En skøn forårssalat med sæsonens første nye grøntsager – feldsalat, radise og asparges sammen med røget laks, æg og mormordressing.
Grøn frokost bowle med forårsgrønt
Var man lidt mere mega overskuds-agtig, så ville min frokost se sådan her ud noget oftere. Propfyldt med grøntsager og nøje udvalgt protein.
Det sker desværre sjældnere end ønsket – men til gengæld mærker man selvforkælelsen ekstra meget, når man endelig får samlet sådan en skålfuld herligheder.
Her har frokostsalaten forårs-tema med feldsalat, asparges og radiser på en bund af fintsnittet spidskål. Mormordressigen passer særligt godt til på grund af kålen – men mormordressing er nu herligt til langt de fleste salater!
Forårssalaten er selvfølgelig lige så skøn som kold aftensmad!
Opskrift på forårsalat:
Der er ikke så meget hokus pokus i opskriften – det er jo trods alt bare snittede grøntsager anrettet med lidt æg og laks.
Forårssalat med røget laks og asparges
Ingredienser
- 1 håndfuld fintsnittet spidskål
- 1 håndfuld feldsalat
- 4-5 asparges
- 4 radiser
- 2.3 skiver røget laks
- 1 kogt æg
- brødcroutoner
Mormor dressing
- ½ dl fløde
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- ½ tsk sukker
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
- Knæk asparges dér hvor de naturligt knækker og læg dem i en sigte. Kog vand op i en elkedel og hæld det over aspargene. Skyl med koldt vand med det samme og lad dem dryppe af.
- Skær hovederne af aspargsene og læg dem til side. Snit aspargsstilkene tyndt på den lange side på et mandolinjern – pas på snitterne! Har du ikke mandolinjern så brug en kartoffelskræller.
- Snit også spiskål fint på mandolinjern eller med kniv.
- Rør fløde med citronsaft til det tykner. Smag til med sukker, salt og peber.
- Anret snittet kål og asparges med feldsalat, tynde skiver af radise, røget laks, halveret kogt æg og sprøde croutoner.
Skriv et svar