Vi er rigtig glade for indisk mad herhjemme. Vi kan godt lide krydret mad, men særligt det indiske køkken har vundet en plads i mit madhjerte. Jeg elsker hyggen ved en skålfuld ris overhældt med en af de indiske masalas. Særligt Tikka Masala med kylling er en favorit.
Sådan helt generelt er vi ret vilde for aftensmad som kan spises af en skål – reglen er nemlig herhjemme, at alt der kan spises af en skål med blot en gaffel, må spises i sofaen.
Vi har sparet sofabordet væk til fordel for noget mere gulvplads i lejligheden – så når aftensmaden spises i sofaen, er det et krav at man kan sidde med skålen i den ene hånd og bestikket i den anden.
Den går så længe vi blot er os to.
Indisk gryderet med kylling, ris og naan
Det klassiske tilbehør til de indiske gryderetter er kogte ris og naanbrød. Ofte serverer jeg dog fintsnittet spidskål eller blomkål til for at få lidt flere grøntsager ind i retten. Andre gange damper jeg broccoli eller skærer frisk peberfrugt ud til topping.
Se også: Bombay kartofler med lime-dressing
Opskrift på Tikka Masala med kylling
Hvis du kan få fat i kyllingelårkød, så vil jeg klart anbefale af bruge dette til din tikka masala. Der er langt mere smag i lårkød kontra kyllingebryst – men kan du ikke støve det op, så kan man sagtens bruge kyllingebryst.
Server din Chicken Tikka Masala med kogte ris, fintsnittet spidskål, hakket persille, hjemmebagte naan og en yoghurt dressing – du kan finde inspiration til en lækker yoghurt dressing på min opskrift på indiske bombay kartofler.
Chicken Tikka Masala
Ingredienser
Marinade
- 400 g kyllingelårkød (eller kyllingebryst)
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 tsk ingefær, fintrevet
- 2 fed hvidløg, presset
- 3 tsk tikka masala krydderiblanding
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk salt
- saft af ½ citron eller 1 lime
TIl saucen
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk tomatpure
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk hel spidkommen, knust
- 3 dl vand
- ½ dl fløde
SÅDAN GØR DU
- Skær kyllingen i minder stykker. Hvis du bruger lårkød bør du tjekke for rester af knogler og blodkar og skære det fra.
- Rør marinaden sammen af yoghurt, citronsaft og alle krydderierne. Vend kyllingen heri og dæk skålen til. Stilles i køleskab i minimum 1 time – men gerne fra morgenstunden af natten over så smagene rigtig kan udvikle sig.
- Kom kylling og al marinade over i et ildfast fad og bag det i forvarmet ovn i 20 minutter ved 180 grader varmluft.
- Imens skæres løg og steges blanke i olivenolie sammen med presset hvidløg og fintrevet ingefær.
- Tilsæt spidskommen, gurkemeje og tomatpure og lad det stege et minut mere.
- TIlsæt vand og lad saucen simre indtil kyllingen har været i ovnen i de 20 minutter.
- Tag kyllingen ud af ovnen og hæld kylling, marinade og den dannede bouillon ned i saucen. Lad saucen samle sig. Hæld fløde ved og smag til som det sidste.
- Servers med drys af hakket persille og eventuelt ristet sesam. Spises med kogte ris, fintsnittet spidskål, hjemmebagte naanbrød og yoghurtdressing med lime og persille. Velbekomme!
Tanja povlsen
Hejsa jeg skal prøve lave din chicken masala idag.. men der står fløde og jeg er på kur . Hvor meget fedt procent kan jeg bruge ? Helst ikke en 38 procent
Anja Suldrup
Hej Tanja
Du kan bruge en madlavingsfløde – det vil fint fungere 🙂