Bløde og lækre burgerboller ala briochesom er helt eminente til hjemmelavede burgers eller sliders – her er opskriften på den smørrige brioche udgave af burgerboller – nu med fuldkorn.
(Bollerne er dog også et virkelig godt bud på fødselsdagsboller, hvis du skipper sesam)
En god all-purpose burgerbolle bagt med smør og hvid hvede fuldkornsmel – vi kunne kalde dem grove brioche boller.
Men grov synes jeg bare lyder en anelse tørt og bestandigt… Og det er langt fra tilfældet her!
For selvom de er bagt med masser af fuldkornsmel, så er det dårligt noget man lægger mærke til. Hvid hvede er nemlig en særlig type hvede med hvide skaldele – så når de er malet helt fint, minder melet mest om almindeligt hvedemel, og har bedre bageevne end andre typer fuldkornsmel.
Det er en nem måde at gøre bagværk en smule sundere – uden at nogen nødvendigvis lægger mærke til det.
Det er jo genialt!
Så lad os i stedet kalde dem bløde brioche burgerboller med fuldkorn – med tryk på bløde.
Så nu er burgerbollerne på plads – hvad skal du så fylde i dem? Tjo, du kunne jo tage et kig herunder og lade dig inspirere.
Tilbehør til din burger
En burger behøver ikke nødvendigvis at bestå af en hakkedreng, ketchup, sennep, syltede agurker, mm. – den kan sagtens være noget mere raffineret og varieret.
Har du kastet dig ud i en vegetarisk burger for nylig? Hvad med en vegetarisk curry nugget burger?
Men udover spørgsmålet om burgerbøf – så er der jo alt tilbehøret! Og her er der jo virkelig mange muligheder for variation! Her på sitet kan jeg blandt andet tilbyde:
Opskrift på hjemmelavede burgerboller ala brioche til sliders
Opskriften giver 18 burgerboller i en størrelsesorden passende til en slider-burger – du ved, de der små nuttede burgere? Du kan vælge lave færre og derved få større burgerboller. Your choice. Jeg er fan af størrelse nuttet.
Hjemmelavede brioche burgerboller
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken mælk
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 350 g hvid hvede fuldkornsmel
- 350 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- sesamfrø til drys
SÅDAN GØR DU
- Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren heri.
- Rør sukker og æg i mælken.
- Afvej hvid hvede fuldkornsmel og rør det i mælken sammen med salt.
- Afvej hvedemel og rør det i dejen – men hold 1/3 tilbage. Vurder om der skal mere hvedemel i og tilsæt efter behov.
- Æld dejen grundigt – enten på røremaskine eller i hånden ved hele tiden at holde dejen ind over sig selv.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket med fugtigt klæde i 60 minutter.
- Del dejen i portioner af ca. 65g og form dem til kuglerunde boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
- Efterhæver i 30 minutter under fugtigt klæde.
- Pensl med sammenpisket æg, drys med sesam og bag i forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i 16-18 minutter.
Skriv et svar