Den klassiske kartoffelsalat har fået en ny fætter – en cremet blomkålssalat med sennepsdressing, purløg i massevis og knassende, ristet boghvede.
Cremet salat med blomkål med ymer og flødeost
Kartoffelsalaten har fået skarp konkurrence.
En ny cremet sommersalat er nemlig tilføjet til opskriftsindekset – den er med blomkål og vendt i en dressing af ymer, flødeost og sød sennep.
Og purløg! Masser af det tak.
Sådan en lidt mere sprød, mere frisk og lidt mere med på beatet udgave af kartoffelsalaten – men som kan bruges i alle de samme sammenhænge, hvor du typisk vil ty til netop kartoffelsalaten.
Så overrask familien eller gæsterne med den her i stedet.
Ristet boghvede – det nye crunch
Har du prøvet at riste hel boghvede på en tør pande?
Hvis svaret er nej, så undrer det mig ikke – det havde jeg nemlig heller ikke før nu. Hvilket er til min store fortrydelse.
For pokker, hvor er det en lækker lille sprød sag!
Ristet boghvede smager mildt af nødder og har et skønt og lidt “poppende” knas – de får den helt rigtige crunchy fornemmelse og er slet ikke tænderknusende hårde som først antaget.
Prøv dem! Forelsk dig i dem! Og kom dem på alle dine salater fremover!
Opskrift på blomkålssalat med sennepsdressing her:
Til dressingen til blomkålssalaten er der brugt ymer (ofte mit foretrukne valg af mejeriprodukt i mange sammenhænge), men du kan sagens erstatte det med creme fraiche 9% eller 18%. Du kan også bruge en almindelig yoghurt naturel men må forvente et mere tyndtflydende resultat.
Dressingen er smagt til med sød sennep – men du kan bruge lige den sennep som falder i din smag.
Blomkålssalat med sennepsdressing og ristet boghvede
Ingredienser
Blomkålssalat
- 400 g blomkål (ca. ½-⅔ blomkålshoved)
- ½-¾ dl fintklippet purløg
- 4 spsk hel boghvede
Sennepsdressing
- 1 dl ymer eller creme fraiche
- 2 spsk flødeost (eller mayonnaise)
- ½-1 tsk sød sennep
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk flydende honning (eller sukker)
- ½ tsk havsalt
SÅDAN GØR DU
- Del blomkål i grove buketter.
- Rør sennepsdressingen sammen, smag til og vend den sammen med blomkålen.
- Klip purløg fint og vend størstedelen i blomkålssalaten – gem resten til drys lige før serveering.
- Stilles på køl og trækker i minimum 1 time.
- Rist hel boghvede på en tør pande til de er gyldne.
- Drys med purløg og ristet boghvede lige før servering.
Berit
Det smager virkelig friskt og lækkert. Godt alternativ til mine stivelsesforskrækkede veninder.
Og jeg har brugt en 1/2 tsk Dijon og 2 tsk sød sennep. Perfekt til min smag
Jeg vil helt klart servere det som tilbehør til pandemad (kyllingbryst, kotelet, frikadeller)
Tak for inspiration .