Annonce. Denne opskrift på persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt indeholder reklame for Valsemøllen Green Life.
Fladbrød med med yoghurtdressing og falafler kan man ikke gå galt i byen med! Helt klassisk, med en sprød rosenkålssalat med æble og ristede pinjekerner.
Simpelt – tja, men det spiller!
Persillefalafler i samarbejde med Valsemøllen Green Life
Falaflerne er af den nemme slags – de er nemlig lavet med økologisk kødfri fars fra Valsemøllen Green Life. De er piftet op med ekstra smag fra en stort bundt persille, citronsaft og græskarkerner.
Så skal det hele blot blandes med æg og vand – og så har du en færdig plantefars til dine falafler. Så er det bare at trille farsen til kugler og stege falaflerne sprøde.
Yoghurtdressingen er krudtet op med lidt fintrevet frisk peberrod – det står umådelig godt til den sprøde kål og æblet!
Relatereret: spidskålsalat med æble og peberrodsdressing
Opskrift på falafler med persille:
Har du mod på selv at lave fladbrødene, så prøv min opskrift på pandestegte naan brød!
Er du ikke så meget til den skarpe rosenkål, kan du bruge spidskål eller anden kål i stedet. Ligesom pinjekerner nemt kan skiftes ud med andre ristede kerner eller nødder.
Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt
Ingredienser
Persillefalafler
- 1 pose kødfri fars, mild krydret, fra Valsemøllen Green Life
- 100 g persille
- 25 g græskarkerner
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 1½ dl vand
- 3 æg
Peberrodsyoghurt
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 3-4 tsk fintrevet frisk peberrod
- ½ tsk salt
- 1-2 tsk friskpresset citronsaft
Desuden
- Fladbrød
- 15 rosenkål
- 2 æbler
- 4 spsk pinkekerner
SÅDAN GØR DU
Persillefalafler
- Skyl persillen grundigt og tør den i et rent viskestykke. Hak persillen fint – inklusiv stilken.
- Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne. Hakkes groft.
- Rør den kødfri fars sammen med persille, græskarkerner, citronsaft, vand og æg. Lad farsen trække i 5 minutter. Trilles til små kugler.
- Varm rigeligt olie op på en pande og steg falaflerne gyldne i 3-5 minutter.
Peberrodsyoghurt
- Rør yoghurt, fintrevet peberrod og salt sammen. Smag til med citronsaft.
Derudover
- Fjern rosenkålens yderste blade og snit dem fint.
- Skær æblerne i små tern.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
- Server persillefalafler, kålsalat og peberrodsyoghurten med fladbrød til.
Skriv et svar