ANNONCE. Denne opskrift på rabarbertærte med flødeostcreme og råsyltede rabarber indeholder reklame for Valsemøllen.
Her får du opskriften på en frisk desserttærte med rabarber, som emmer af forårssol og dage med lunere vejr.
Tærtebunden er sprød, og fyldt med en blød creme af flødeost og ymer smagt til med vanilje og citron. Rabarberne er råmarineret i sukker natten over, og kommes på tærten lige før servering.
Sprød tærtebund i samarbejde med Valsemøllen
En sprød tærtebund er alpha og omega, når man laver en så simpel tærte som denne. En sprød tærtebund er ganske enkelt det vigtigste element i en succesfuld tærte.
Med god teknik og den rigtige type mel skal det nok lykkes!
Jeg har tidligere skrevet en dybdegående guide om teknikken bag en sprød tærtebund – så tjek den ud hvis du vil nørde lidt.
Hvad angår meltype, så er det essentielt at bruge mel med et lavt proteinindhold. Proteinerne i melet danner gluten, hvilket er skønt når vi bager brød, men et problem når vi have sprøde tærtebunde. Når vi bager tærtebunde vil vi helst undgå dannelse af et glutennetværk – det kan du læse meget mere om i den førnævnte guide.
Kagemel fra Valsemøllen er et rigtig godt mel til tærtebunde og kager generelt, da det netop har et lavt proteinindhold. Det har givet mig sprøde bunde hver eneste gang!
Opskrift på råsyltede rabarber:
Råsyltede rabarber er nemme at lave, og så smager de forrygende ovenpå tærter som denne, men kan også bruges som erstatning for marmelade eller ovenpå morgenmaden.
Det eneste du skal gøre for at få de lækreste råmarinerede rabarber er, at snitte rabarberne fint, vende dem med sukker og stille det hele på køl. Sukkeret vil trække vandet ud af rabarberne og vil opløse sig heri, hvilket resulterer i den lækreste rabarbersirup som de snittede rabarber marineres i.
Opskriften på de råsyltede rabarber til tærten finder du her – scroll videre for at finde opskriften på tærtebunden og flødeostcremen.
Råsyltede rabarber
Ingredienser
- 200 g rensede rabarber
- 200 g sukker
SÅDAN GØR DU
- Snit rabarberne i så tynde skiver som muligt – brug en meget skarp kniv, så går det nemmere.
- Vend med sukker og kom det hele i et sylteglas.
- Stil glasset i køleskabet og lad sukkeret trække vandet ud af rabarberne henover det næste døgn – rør i glasset et par gange undervejs.
- Næste dag vil rabarberne svømme rundt i en lækker sirup og de er klar til brug.
Noter
Opskrift på rabarbertærte med flødeostcreme:
Nyd den friske rabarbertærte en lun forårsdag eller tidligt på sommeren, når rabarberne står friske og sprøde.
Rabarbertærte med flødeostcreme og råsyltede rabarber
Ingredienser
Sød tærtebund
- 180 g kagemel fra Valsemøllen
- 50 g flormelis
- 125 g koldt smør
- 2-3 spsk koldt vand
Fyld
- 1 portion råsyltede rabarber (se opskriften ovenfor)
- 200 g flødeost
- 200 g ymer eller græsk yoghurt 10%
- 35 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 3 tsk friskpresset citronsaft
SÅDAN GØR DU
- Kom mel, flormelis og tern af iskoldt smør i en food processer og pulse indtil smørret er findelt. Kan også gøres med hænderne, det tager blot længere tid.
- Saml dejen med lidt vand – dejen skal ikke æltes men kun lige samles.
- Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm og læg hvile i køleskabet i 30 minutter.
- Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og flyt den over til tærteformen. Skub dejen ned langs formens kanter, skær overskydende dej fra og prik bunden med en gaffel.
- Læg et stykke bagepapir ovenpå bunden og fordel nogle tørrede bønner herpå – det forhindrer tærtens sider i at falde sammen under bagningen.
- Bages i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønnerne flyttes og bunden bages yderligere 10 minutter.
- Lad tærtebunden køle helt.
- Pisk flødeost, ymer, flormelis og vaniljesukker sammen, og smag til med revet citronskal og citronsaft.
- Hæld flødeostcremen i den nu helt afkølede tærtebund, stil tærten på køl et par timer så fyldet kan sætte sig.
- Fordel de råsyltede rabarber ovenpå og server rabarbertærten.
Skriv et svar