Her får I en opskrift på sommerens mest smagfulde grillbrød! Disse små brød med soltørrede tomater, krydderurter og hvidløg har masser af smag, og er det perfekte tilbehør til sommerens måltider – eller som sandwichbrød.
Små foccacia madbrød med masser af smag
Smagen af soltørrede tomater, sammen med hvidløg og timian, får mig altid i sommerstemning. Det smager nemlig af bilferie til sydeuropa.
Kommer du disse middelhavssmage i en brøddej, så får du noget nær de perfekte sommerbrød, der er idelle til gillsæsonenen. Men som også er særligt skønne som sandwichbrød smurt med pesto, salat og en god ost.
De flade madbrød er lavet som foccacia, der er saftige indeni men sprøde udenpå. Når brødene har hævet, laves der fordybninger i dejen, som fyldes med olien fra de soltørrede tomater. Det giver en tynd og sprød skorpe – foruden masser af smag!
Grillbrød i samarbejde med Valsemøllen
Foccacia? grillbrød? Det kan vist komme ud på ét, hvad vi kalder dem. Lige lækre er de i hvert fald.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Valsemøllen og deres melprodukter. Jeg har i denne opskrift brugt tipo 00 hvedemel, som er et fantastisk mel til netop denne type brød. Og min trofaste makker når der skal laves pizzabunde.
Foruden tipo 00 har jeg også brugt en smule grahamsmel, der gør brødene blot en anelse grovere.
Opskrift på små brød med soltørrede tomater:
Opskriften giver 6 små foccacia, men du kan også blot vælge at lave ét stort foccacia brød.
Små foccacia brød med soltørrede tomat
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 1/4 dl vand
- 50 g soltørret tomat i olie
- 4 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater
- 2 fed jvidløg
- 6 g havsalt
- 325 g tipo 00 hvedemel fra Valsemøllen
- 75 g grahamsmel fra Valsemøllen
SÅDAN GØR DU
- Rør gæren ud i vandet.
- Skær de soltørrede tomater i små tern og rør det i gærvandet sammen med presset hvidløg, finthakket timian og 2 spsk. olie fra glasset med de soltørrede tomater.
- Rør salt og grahamsmel i, efterfulgt at tipo 00.
- Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Del dejen i 6 lige store dele og form flade brød med hænderne. Lad dem hvile i 15 minutter.
- Brug fingerspidserne til at lave fordybninger i de flade brød, og fordel resten af olien udover brødene så det lægger sig i fordybningerne. Drys eventuelt med lidt timianblade og havsalt.
- Bages i 15-20 minutter eller til brødene er gennembagte og har en sprød skorpe.
- Nyd dem til sommerens grillmad1
Skriv et svar