Denne lækre, cremede kikærtesalat med forårsgrønt har revolutioneret min madpakke! Den er fantastisk i enhver sandwich – eksempelvis i en rugbrødssandwich til at have med i madpakken. Og så er den hammer nemt at lave!
Scroll længere ned for at finde opskriften på denne kikærtesalat med radiser og persille, og prøv den i din madpakke i morgen!
Vegetarisk rugbrødsandwich med kikærter
Efter jeg tog beslutningen om at skære gevaldigt ned på kødet, så var madpakken i begyndelsen lidt af en udfordring. Førhen bestod den jo ofte bare et par hurtige rugbrødmadder med kødpålæg. Nemt og hurtigt.
Men nu hvor jeg kalder mig selv flexitar, og kød er mere undtagelsen end reglen, så må jeg finde på noget andet at komme på mit rugbrød.
Heldigvis, så kan det sagtens være lige så hurtig og nemt at smøre en vegetarisk madpakke. Det kan endda være mere smagfuldt og ikke mindst sundere. Se bare den her vegetariske sandwich med en cremet kikærtesalat!
Cremet kikærtesalat med radiser
Kikærtesalaten kan bikses sammen på ingen tid, og er et pivlækkert bud på vegetarisk pålæg. Den består af kogte kikærter, hvor jeg har knust de fleste af dem med en gaffel, men også ladt nogle være hele så salaten stadig har lidt tekstur.
Den er vendt med creme fraiche 9% og smagt til med lidt sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber. I anledningen af foråret har jeg desuden blandet fintsnittet forårsløg, radiser og hakket persille i. Lad dig endelig inspirere af årstidens udvalg af krydderurter når du rører salaten sammen.
Opskrift på kikærtesalat her:
Herunder finder du opskriften på min kikærtesalat. Portionen rækker til 3-4 sandwiches – scroll længere ned for at finde opskriften på rugbrødssandwichen hvor kikærtesalaten indgår.
Cremet kikærtesalat
Ingredienser
- 1 dåse kogte kikærter
- 6 radiser
- 2-3 forårsløg
- 2 spsk finthakket persille eller andre krydderurter
- 3 store spsk creme fraiche 9% eller ymer
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 tsk sennep
- salt og peber
SÅDAN GØR DU
- Dræn kikærterne og fjern hinden fra kikærterne (ligesom at smutte mandler)
- Knus 2/3 af kikærterne med en gaffel eller med fingrene og bland de resterende 1/3 hele kikærter i.
- Snit radiser og forårsløg fint og vend dem med kikærterne.
- Bland creme fraiche, citronsaft, sennep og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kikærterne og smag til igen.
- Opbevares i en lukket beholder på køl, hvor det kan holde sig nogle dage.
Herunder får du desuden lige min opskrift på den færdige rugbrødssandwich. Det er selvfølgelig blot et forslag, og du kan justere ingredienserne lige som du har lyst til.
I denne omgang indeholdte den foruden kikærtesalat også blandede salatblade, agurk og lidt ekstra radiser. Syltede rødløg vil også gøre sig godt i sandwichen.
Rugbrødssandwich med kikærtesalat
Ingredienser
- 2 rundtenom rugbrød
- 1 håndfuld salatblade eller spinat
- 3 tsk kikærtesalat (se opskriften ovenfor)
- skriver af agurk og radise
- evt. smør til brødet
SÅDAN GØR DU
- Læg salat, agurk og radiser på brødet og fordel kikærtesalaten herpå. Læg mere salat ovenpå og herefter den anden skive rugbrød.
Skriv et svar