Jeg lover jer, det her, det er altså bare godt! Det er tre af sensommerens top-lækre råvarer, som er blevet forenet i en lun efterårssalat.
En kraftfuld efterårssalat
Der er tale om små, sprøde, danske rødbeder, som har været en tur i ovnen sammen med nyplukkede sveskeblommer. Svøbt i et tykt og lækkert indkog af brombær med balsamico og honning. Et salt indslag fra feta og lidt syre og bitterhed fra helt spæde spirer af fuglegræs nede fra ukrudtsbedet i gårdhaven.
Det er smagen af et begyndende efterår!
Og det er en forsmag på alle de skønne råvarer, som efteråret har at byde på. Det er skam ikke for sjov, at efteråret er min yndlingsårstid – al den lækre efterårsmad har særlig indflydelse på dette!
Rødbedernes lidt jordede og metalliske smag forsvinder under bagningen – hvilket for nogle nok vil være en game changer! Hvis ikke du kan få fingrene i de lækre sortviolette sveskeblommer, så brug almindelige blommer.
Find opskriften på den bagte rødbedesalat lige her:
Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog
Ingredienser
Bagte rødbeder med sveskeblommer:
- 4 små, runde rødbeder
- 8 sveskeblommer
- 1 spsk koldpresset rapsolie
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk sukker
Brombærindkog:
- 125 g brombær (tøede, hvis fra frost)
- 1,5 spsk balsamico
- 1 god tsk honning
- 0,5 tsk salt
Desuden:
- Feta (i en mængde som du selv synes)
- Grønt drys (eksempelvis fuglegræs som her)
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Vask rødbederne grundigt og skær bunden af. Del dem i kvarte, vend rødbederne i olie, salt og peber og læg dem i et fad.
- Del sveskeblommerne og læg dem i fadet.
- Drys det hele med et tyndt lag sukker.
- Bages i 30-45 minutter - tjek om rødbederne er møre med en kødnål.
- Kom bær, balsamico og honning i en lille gryde og lad det koge ind til en tyk masse ved svag varme til. Smag til med salt.
- Anret de bagte rødbeder og blommer med brombærindkoget, knust feta og grønt drys.
Skriv et svar