Sommer, sol og solmodne ribs.
Jeg fik leveret en ordentlig baljefuld røde ribs fra mine forældres have igår. Så idag skulle de selvfølgelig pilles fra stilken – det foregik i skrædderstilling på altanen og tog vist noget der ligner et par timer. En anelse trivielt, men samtidig også en mulighed for at slå hjernen helt fra og slappe af.
Små sommertærter med ribs
Og tiden var godt givet ud, for nu ligger der halvandet kilo ribs i fryseren, en lille skålfuld i køleskabet til bagt grød i morgen tidlig og seks små sommertærter, som skal spises her til aften (allerede prøvesmagt og godkendt).
Sommertærterne består af en nøddebund med hasselnødder, en klassisk vaniljecreme og syrlige ribs med et dekorativt drys af flormelis.
Enten kan du lave 6 styk af den nuttede størrelse, eller du kan lave en stor med en diameter på ca. 22 cm. Jeg har ærligt talt kun prøvet opskriften med de små tærteforme, men det er mit kvalificerede gær at mængderne burde passe med en springform på 22 cm -ish.
Små sommertærter med ribs
Ingredienser
Nøddebunde
- 2 små æg
- 50 g sukker
- 50 g hvedemel
- 50 g hasselnødder
- smør til forme
Kagecreme
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 g sukker
- 25 g hvedemel
- 2,5 dl mælk
Topping
- 125 g ribs
- flormelis
SÅDAN GØR DU
Nøddebunde
- Pisk æg og sukker hvidt.
- Hak nødderne fint og vend mel og nøddemel i æggesnapsen.
- Fordel dejen i 6 små tærteforme smurt med smør.
- Bag ved 180 grader i 10-15 minutter.
Vaniljecreme
- Pisk æg, sukker, vanilje og mel sammen i en lille gryde. Hæld mælken ved.
- Kog cremen op ved middelvarme og kog den igennem i 5 minutter mens der piskes.
- Hæld den færdige creme over i en skål og læg madfilm helt ned på overfladen så cremen ikke trækker skind. Lad den køle helt.
Små tærter
- Fordel vaniljecremen på nøddebundene - brug eventuelt en sprøjtepose.
- Læg ribs ovenpå og drys med flormelis lige inden servering.
Skriv et svar