Få opskriften på skønneste og smukkeste rabarberkage her – perfekt til forårets selskaber.
Når rabarberne kommer, så er det vist for alvor forår.
Mine rabarber, som jeg plantede for et par år siden i andelsforeningens gårdhave, er i hvert fald godt på vej. Samme er den, som jeg har stående i en krukke på altanen.
Rabarberplanten er så smuk! Store, frodige, grønne blade og røde stængler – det kan altså noget! Masser af dem, tak.
Og masser af rabarberkage, tak!
En anden rabarberdessert, som jeg er nødt til også at nævne er min iskolde rabarbersuppe med vaniljeis! Absolut også et must try på en varm sommerdag.
Egentlig har det været noget nær sommerligt de sidste par dage, med temperaturer på den gode side af 20 grader. Og så i april måned !?!
I starten af april havde vi snevejr – det er godt nok kontrasternes forår i år.
Krydser fingre, tæer og arme for at det gode vejr holder ved og gerne hele sommeren igennem.
Jeg har været så heldig, at det skønne vejr valgte at vise sig i netop i en undervisningsfri uge, så solen har været nydt på altanen – som for en sjældens gangs skyld har ligget nogenlunde i læ. Der er blevet ryddet op, rykket rundt og plantet ud. Det er første gang, at jeg har haft en så nydelig altan, som ikke forsvinder i krukker og planter. Der er rent faktisk plads til at sidde derude!
Jamen det er jo herligt! Igen, mere af det, tak.
Og gerne med et ordentlig stykke af denne herlige rabarbertærte og at glas iskoldt til.
Opskrift på svampet og saftig kage med rabarber her:
I kagedejen er der vendt mindre stykker af rabarber i, og ovenpå har jeg lagt hele stængler af rabarber – det giver kagen et mere visuelt indtryk. Vi spiser jo også med øjnene.
Server rabarberkagen med en skefuld creme fraiche – vaniljeis vil også være uimodståelig til!
Rabarberkage
Ingredienser
- 175 g smør
- 175 g sukker
- 200 g mel
- knsp salt
- 3 æg
- 1 håndfuld hasselnødder (ca. 30g)
- 1 tsk bagepulver
- 5-8 tynde rabarber
- 2 spsk sukker
SÅDAN GØR DU
- Lad smør og æg få stuetemperatur.
- Snit rabarberne i 1 cm skiver - men gem et par stilke til pynt på toppen.
- Snit hasselnødderne til flager.
- Pisk smør og sukker sammen og tilsæt herefter et æg af gangen, hvor der piskes imellem.
- Bland mel, salt og bagepulver.
- Vend hasselnødder og mel i æggemassen - du skal ikke røre kraftigt, men blot få vendt det godt sammen.
- Rør nu rabarber i.
- Kom kagedejen i en smurt springform Ø24cm. Skær de tilbageværende rabarberstilke til og tryk dem let ned i dejen.
- Drys med sukker.
- Bages ved 200 grader C i 40 minutter - men tjek den undervejs.
- Drysses med flormelis lige før servering. Kan serveres med en god klat cremefraiche.
Skriv et svar