Bekæmp madspild med en dessert!
Brødbudding er en fantastisk dessert, som er helt i tråd med stop-madspild konceptet. De tørre rester af brød i brødskuffen får et helt andet liv, når de får selskab af lidt æbler og æggecreme. Serveret med en skefuld dulce de leche er det en lille bid af himlen man får på sin tallerken – men man kan også tage den nemme løsning og servere brødbuddingen med en klat creme fraiche og få et ligeså skønt resultat.
Til sommer skal den helt sikkert laves igen, men hvor æbler erstattes med sommerens bær – især tror jeg, at stikkelsbær vil give et mægtigt lækkert resultat!
Enten kan du lave brødbuddingen lagdelt, såsom jeg har gjort her, eller du kan skære brød og æbler i tern og blot blande det hele sammen i en stor pærevælling. Helt forskellige udtryk, men den samme gode smag!
Opskrift på brødbudding med æbler:
Brødbudding med æbler og dulce de leche
Ingredienser
Brødbudding med æble:
- 1 spsk smør
- 1-2 spsk sukker
- 2-3 danske æbler
- daggammelt brød
- 4 æg
- 2,5 dl fløde
- 2,5 dl letmælk
- 125 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- knsp salt
- 2 spsk brun farin til drys - eller kanelsukker
Dulce de leche (bør laves på forhånd):
- 1 dåse kondenseret mælk
SÅDAN GØR DU
Brødbudding med æble:
- Smør en form med smør og drys med sukker.
- Skær brødet i 5-8 mm tynde skiver. Fjern kernehus fra æblerne og del dem i tynde både.
- Pisk æg, fløde, letmælk, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
- Læg et lag brødskiver i formen efterfulgt af et lag æbler. Fordel 2 dl creme herudover. Fortsæt på samme vis, men slut af med at lag brødskiver og fordel resten af cremen herudover. Drys med brun farin.
- Bages i 30 minutter ved 180 grader C til det øverste lag brød er sprødt - brug eventuelt varmluftsfunktion til slut hvis ikke det er sprødt.
Dulce de leche
- Fjern dåsens etiket, stil den i en gryde og dæk den med vand.
- Kog dåsen i 3 timer, hvor den hele tiden skal være dækket af vand.
- Fisk dåsen op af gryden og lad den køle en time inden den åbnes.
- Opbevares i et glas på køl.
- Server den lune brødbudding med dulce de leche - du kan eventuelt blande den op med lidt fløde for at få den tyndere.
Skriv et svar